Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2012-12-25
11:53:00

Äter för att bli frisk!
 
Nu måste jag bli frisk så jag tänkte stärka immunförsvaret. Det gör man med mjölksyrade grönsaker läste jag nyligen och vitlök ska ju också främja immunförsvaret och är barteriedödande sedan har vi ju citron som också är bra, fullt med c-vitamin.
Vi hade en burk inlagd kesofylld paprika som blivit syrad ett tag, Recepten innehåller även vitlök. Jag tog en paprika och delade den i små bitar och hällde lite olja på för den var lite torr. Sedan gjorde jag en av mina meze favoriter min man lärt mig :
Bondbönssallad; 2 tomater skurna i små tärningar 2 vitlöksklyftor som man pressar och blandar i en skål med en tsk salt, 1 citron pressas och tillsätts, 1 brk bondbönor(foul madammas) om sköljes ordentligt och kokas upp i nytt vatten så det blir varmt, mosa lite försiktigt bondbönorna i citron och vitlökblandningen ta med lite spad så det inte blir för grötigt. Sedan lägger man i tomaterna och blandar,  tillsätt ca två matskedar olja 
Jag äter detta med liba bröd eller salladsblad.
Gott och nyttigt! 
 
(För recept på den kesofyllda paprikan klicka på namnet eller här )

2012-12-22
19:47:00

DIY Montessori material pärlkedjorna
 
 
Denna bild är lite upp och ner. dessa kedjor ska hänga på krokar med kedja 1 till vänster och kedja 9 till höger.ska göra små kort med siffror på till innan jag berättar hur man använder dem :-)
Det är ganska visuellt eller hur?

2012-12-20
23:15:00

DIY: Montessori material, pärltrappan
 
Många Montessorimaterial kan man faktiskt själv göra såsom denna pärltrappa.
Det man dock bör tänka på är att man  har samma storlek på pärlorna så det blir en tydlig skillnad.
.De vanligaste färgerna är
1:röd, 2: grön, 3: rosa, 4: gul, 5: ljusblå, 6: brun, 7: vit, 8: lila, 9: mörkblå 
Jag hade inte exakt dessa när jag gjorde men valde snarlika, man tager vad man haver....
 
Syftet med pärltrappan är att förbereda barnet för arbete med Seguinbräderna, räkneormen

2012-12-16
22:57:00

Memory - rosa ord - Montessori

                                                                   Rosa memory

Rosa ord är de ord vars bokstäver  uttalas som alfabetets bokstäver låter. Här har jag gjort en egen övning. barnet kan upptäcka att det finns ett ord på två kort som bildar par och att det visar sig vara samma bild på båda. Tanken var att barnet  ska bli intresserad av läsning.

”Det ett barn ser kommer det inte bara ihåg utan det blir en del av dess själ. Barnen förkoppsligar i sitt inre allt de ser och hör.” (M.Montessori. Barnasinnet sid 63)

 

   

    
   
   

Lägg ut alla kort på bordet med bilden ner.

   

Visa barnen att man får vända på två kort     och om de är lika får man behålla dem.

   

Sedan får barnen i tur och ordning försöka hitta     par.

   

Avslöja inte hemligheten!

   
   

                       

 


2012-12-15
15:00:00

Dekoration blir matte material!
 
Jag kom över några billiga vita äpplen som egentligen är julgransdekoration, men jag tänkte använda dem till att göra ett matte material som hjälper barnet att befästa sina kunskaper när det gäller siffror och antal.
 
Sagt och gjort hämtade jag en svart penna och började skriva siffror och gjorde prickar på de små vita äpplena.
så här blev det! Tanken är att barnet ska para ihop antal med siffra,
upp till tio.
 
 
 

2012-12-11
20:00:00

Mitt upp i allt !
Jag känner att stressen blir allt mer överhängande, tyngden på mina axlar blir bara tyngre ju längre tiden går.
Håller precis på att lägga ner ett företag för att orka mer med annat. Hehe, kanske har något på gång...vi får se!
Jag vill så mycket men hinner inte allt tyvärr. Jag vill vara en bra dotter (föräldrarna lär inte bli yngre .-) ) en bra mamma, mormor och samtidigt må bra och ha en god inkomst, hur gör man? sedan vill jag ju bli godkänd i Montessoripedagogik - kursen, jag går i för tillfället :-)
Mina föräldrar , man och barn får ju en del av min fritid tillsammans med kursen jag läser,sedan är det ju alltid bra om man engagerar sig i sitt arbete på sin fritid också annars hinner man inte med allt som krävs såsom dokumentation mm....och det tar tid efter det kommer ju mitt företag som i och för sig inte kräver så mycket men allt tar tid köpa in eller tillverka, ta kort, skriva om varan och lägga upp det i butiken (webshoppen). Jag har kommit på att jag bara vill syssla med att tillverka som hobby så det inte behöver bli ett måste det med :-)
Nu hinner jag inte skriva mer.
Ha en bra dag!
 
 Create your life.

2012-12-10
14:34:00

Ska bli montessorimaterial!
 
Det här köpte jag av en kurskamrat. Tänkte använda dessa till att göra något montessorimaterial vi får se vad det blir! Har ännu inte bestämt mig:-)

2012-12-09
14:28:00

Sista montessorikursen för terminen
Så här mörkt var det när jag startade färden mot Halmstad kl 8.00
ljusnar när jag närmar mig Halmstad kl 9.00
Min favoritkopp som jag fått av min dotter måste jag ha med fylld med kaffe :-)
 
Jag glömde inte uppsatsen lärarens roll. Jag var lite kreativ gjorde en egen mapp utav handgjort papper och satinband samt lite lim

2012-12-04
16:36:00

Enkelt, snabblagat, billigt och gott!!
 
Har man inte planerat vad man ska laga kan detta vara ett bra tips om du nu har magribiyah, hummus (på burk eller förkokta)lite lök. Man kokar helt enkelt Magribiyah i vatten med lök och salt iev några kryddpepparkorn skadar ju inte. skölj hummusen sedan är det bara att steka alltsammans i en stekpanna med lite salt och sju kryddor. Servera med sallad eller som här med stekta haloumiostskivor och yoghurt samt oliver. En av mina snabba favoriter.

2012-12-03
21:36:00

Första snön i Göteborg
 
Jag bara älskar den första snön som kommer. Det känns som någon slags förväntan i luften. Vad ska vi hitta på med snön i år?