Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2013-02-24
12:57:00

Tänk efter före när det gäller kulturämnen!!!
Nu har jag varit på kurs igen och det blev diskussion om huruvida det är okej att visa att vi i världsdelen Europa har det oklanderligt och idylliskt medan de stackarna som bor i värlsdelarna Afrika och Asien har det inte så bra rentav fattiga.
Då tänker jag på, Japan är väl inte så fattigt och inte heller Iran och de flesta bor inte i landsbygden och är bönder i Asien utan i storstäder, eller i bushen i Afrika de flesta bor i storstäder där med.
Varför måste vi hämta sådana bilder vilken världsbild har vi pedagoger om vi hämtar sådana bilder? Och är det fattigdom vi vill prata om kan vi ta exempel från alla värlsdelar hur barnen har det, även i Sverige finns barn som inte har någon bostad,tyvärr. Men den bilden vill vi ju inte måla upp, eller? Utan de som kommer hit ska vara tacksamma minsann att de har fått lov att komma till vårt underbara land.
Snälla pedagoger ta en titt i era värlsdelsbilder och uppdatera!! Jämför hur man äter ris i olika kulturer eller glass eller hur man gungar hur man lagar kaffe eller te i de olika kulturerna och prova själva kanske något sätt tilltalar er mer än det ni vanligtvis själva brukar göra!!
Bilden lånad från realisten.se 
 
Någon äter med sked eller kniv och gaffel eller med pinnar och någon med händerna, smaksak !
bild lånad från netgeo.se
 
 
 

2013-02-16
10:06:00

Smitta i förskolan
Jag fattar inte hur många som varit borta pga sjukdom först magsjuka sedan förkylning med feber och senaste var det ögoninflammation som inte bara barnen råkar ut för utan även vi som arbetar med dem. Hur ska man kunna ha fungerande pedagogiska aktiviteter i dessa tider och inte nog med att vi sanerar leksaker mm varje gång, Så ska vi även dokumentera vad barnen gör och vad vi har städat och Planera för nästa årstid samt avsluta vintertemat. Inte undra på att pedagoger går in i väggen!
Hade det inte varit för att barnen är så goa att arbeta med så hade jag sökt mig bort från yrket. Jag är nog extra trött på allt som ska göras pga att jag studerar på min fritid och inte kan använda den till att göra vissa dokumentationer. Men samtidigt tycker jag att vi inte ska behöva arbeta på vår fritid med sånt. Vi har också familj!

2013-02-08
20:55:32

En ny pärltrappa med glaspärlor
 
Beställning på 10 st pärltrappor, älskar att ha en anledning att pyssla!