Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2013-11-27
21:31:04

DIY: Känselmemory
 
Gjorde för skojs skull ett memory med sandpapper. Använde fyra olika grovlekar i dubbeluppsättning.
Försök hitta rätt med känseln!
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-11-27
21:19:17

DIY: Känselplatta sträv,strävare,strävast
 
Här är känselplatta med tre olika grovlekar. Sandpappersremsorna är ca två cm bredså att två små fingrar får plats bredvid varandra och lika stort mellanrum.Barnet ska här känna med två fingrar vilket är en indirekt träning för skrivrörelser. Ord som också barnet lär sig är sträv, strävare, strävast 
 

2013-11-27
21:05:04

DIY: Känselplatta slät,sträv
 
 
Här har jag gjort alldeles egen känselplatta av wellpapp och gult sandpapper. Bredden på varje del bör vara en hand bred pga att man ska känna med hel hand på denna känselplatta. 
 

2013-11-26
22:04:00

Praktisk vardagsövning: Hälla kikärtor
 
Den söta lilla gräddkannan jag köpt från second-hand affären tänkte jag använda tillsammans med ett litet teglas jag hade hemma till en hällövning. Här använder jag kikärtor som ett första steg, detta kan sedan bytas ut mot mungbönor, ris, mm tills det är dags att hälla med vatten.  
 

2013-11-24
22:18:00

Praktisk vardagsövning: Överföra och sortera pärlor, fortsättning
 
 
Jag fick veta av min son vad den söta keramiksaken var för något. Man gör tydligen små thailändska kokospannkakor/pudding med den, så det kommer jag nog prova att göra också,hehe.
 
Här är en annan variant på den föregående övningen fast denna gång överför man pärlorna med tandpetare.
Detta är ännu svårare och mer koncentrationskrävande än den med pincett. Ska försöka hitta på en övning till denna, som passar de minsta också. 
 

2013-11-24
21:45:15

praktisk vardagsövning: Överföra och sortera pärlor
 
Denna söta sak, vad det nu än är, hittade jag på en second -hand affär för bara tio kronor. Direkt tänkte jag på sorterings och överföringsövning i olika svårighetsgrader. Denna övning har jag använt pärlor i sex olika färger och en pincett att överföra med. Detta är ganska svårt för de minsta.
 
 

2013-11-23
16:16:00

Saker till praktiska vardagsövningar!
 
Saker jag köpt från second-hand som jag tänkt använda till övningar i vardagen exempelvis sorteringsövningar, hällövningar och brickan med snäckor kan man lägga några snäckor och någon fin sten som barnen antingen kan få pensla eller skrubba dem.
Things I bought from a thrift store, I think these can fit to som activities in daily life.
 
 

2013-11-21
22:11:04

DIY : Värlsdelskarta forts..
 
 
 
 
Målade bakgrunden ljusblå.Ni får ursäkta den dåliga bilden men det är mörkt redan när jag kommer hem och här blev det lite reflektionsringar tyvärr. Jag får se imorgon om jag behöver måla den en gång till. ska sedan göra allt land antingen med sand eller med tyg, får tänka på det lite.
Mönstret kan du få gratis hos imagineourlives 
 

2013-11-21
21:58:49

DIY: Värlsdelskarta på Montessori vis
 
Mitt nya projekt blir att göra en Världsdelskarta för barn med Montessori i tankarna.
Blev inspirerad av bloggen imagineourlives där hon gör en världsdelskarta i filt och hon delar sitt mönster gratis. Jag har gått och funderat på detta projekt ett tag och kom fram till att jag vill prova måla bakgrunden på en gammal mörkblå rullgardin jag inte längre använder, tänkte att det blir lite slätare känsla med målat än med filt.