Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2014-08-24
19:14:00

Ett ark med saker till alfabetet
 
Nu är jag färdig även med saker att klippa ut till alfabetetsövningen jag gjort tidigare.
Du kan hämta arken här 
 

2014-08-24
16:49:00

Svensk variant av dumplings
 Jag har nu provat att göra vårrullar/dumplings av rispapper. Jag använde lite oika varianter en med stekt köttfärs och lök, en med kantarell och lök och en med fetaost, tror nog jag tyckte fetaost varianten var godast :-)
Man kokar upp vatten och doppar ett rispapperblad i ca 10 -15 sekunder i det och tar upp det och försöker inte skrynkla ihop det för då blir det svårt att lossa det då det klibbar väldigt lätt ihop.
Jag stekte dem men det behöver man inte göra eller snarare borde man kanske inte göra och till serverar man någon god dip ex sweetchilli eller varför inte lingonshutney. Bara fantasin som sätter gränser i denna rätt!
 

2014-08-24
02:33:00

Träna skriva alfabetet. Gratis material!!
 
Har äntligen blivit färdig med ett material där barnet får träna skriva alfabetets bokstäver. Jag fick pussla ihop med olika fonter för att få det så nära såsom jag ville ha det.
 
Tanken med detta är att barnet kan få en bokstav i taget, vissa barn kan tröttna om hen får en hel bok som ska skrivas och tappar därför lusten att skriva. Jag har gjort en plats där barnet kan få klistra in bokstäver det klippt ut ur en tidning eller rita en bild av något som börjar på bokstaven mm.
Tänkte först bara använda mig av gemener då det i rekommenderas i Montessoripedagogiken men pga av ett barn som vägrade godta dessa pga av hen lärt sig versaler hemma, gjorde jag både versaler och gemener. 
 
Jag delar med mig av detta gratis! Skicka ett mail till fatima.gbg@live.se så skickar jag det så fort jag kan.
har skaffat dropbox så nu kan ni få materialet här  (hoppas det funkar)