Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2014-02-15
13:37:00

En bra sida jag hittat, med gratismaterial!
Duplo Counting & Tower Matching Busy Bag, Part of 31 Days of Busy Bags & Quiet Time Activities @ AllOurDays.comCounting Cards Busy Bag #freeprintable (Day 19) 31 Days of Busy Bags & Quiet Time Activities @ AllOurDays.com
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna sida råkade jag på via bloggen Montessorimaterial som också har mycket gratis material.
 
Bloggaren allourdays har gjort en hel del sk busybags där barnen blir sysselsatta med pedagogiska aktiviteter. Kan tänka mig att det är perfekt för den som är dagmamma, såklart alla som arbetar med barn har nytta av alla dessa idéer.
 
Hon  har tillverkat en siffror och antal övning med lego där barnet dessutom kan utmana sig med att välja färgerna i rätt ordning
 
Den andra är också en matte övning med siffror och antal, där det går ut på att välja rätt siffra till rätt kort. Hon har ju även använt klädnypor som ska markera rätt siffra och då tränar barnet också sin styrka i fingrarna.
allt är gratis bara att skriva ut!
Bloggen hittar du här 

2014-02-08
23:04:00

Nytt material: på matbordet
 
Har precis gjort ett material då jag märkte, på mitt jobb, att några barn inte visste vad de saker, vi använder när vi äter, heter.  Det här materialet kan man använda på olika sätt; som parövning med ev det ena ordet som eget kort eller varför inte som ett memoryspel. Materialet innehåller 20 st kort med 10 olika saker vi kan ha på matbordet, samt idéer på hur man kan använda det.
Vill du ha materialet, mailar du bara till mig (fatima.gbg@live.se) så skickar jag det till dig.
 
 
 
 
 
 

2014-02-06
16:58:00

Färglägga bär och frukter
Jag har hittat en jättebra sida där man kan hitta massor av bilder att färglägga, gratis! Bland annat frukter och bär.
 
Jag upptäckte även att man kan färglägga online på sidan. Provade och anser att detta är en bra finmotorkontroll övning.
 
 
Sidan hittade jag genom bloggaren malun68.bloggproffs.se och den heter supercoloring.com
 

2014-02-05
20:30:00

Legotrappa 1-5
 
Har gått och tänkt på en trappa med lego ett tag. Nu fick jag gjort övningen. Jag lade ut alla bitar och ritade helt enkelt av den och numrerade 1-5 vid sidan av. Sedan klippte jag ut färgat papper i de olika färgerna jag tänkt använda. Detta blir ett slags rättkontroll för barnet.
 
 
Så här ser det ut när barnet lagt ut legobitarna. Använd endast det antal av varje färg som övningen ska vara då detta också blir rättkontroll för barnet eftersom det bara finns ex 1 st gul osv.
 
 
Sedan kan barnet få bygga trappan som på bilden ovan. Fick höra av småbarnsavdelningen som fick övningen att den blev populär bland barnen, det känns riktigt bra att veta.