Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2013-01-18
22:48:44

Hirspannkakor, Glutenfritt!!
 
Detta receptet fungerade och smakade helt ok!
 
1 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl mörkt hirsmjöl
1 msk olja
lite salt
 
Blanda alla ingredienser 
Stek i stekpanna som vanliga pannkakor ev. behövs mer olja till stekpannan.

2013-01-13
21:34:18

Snabblagat godis!!
 
Här är ett recept på lite sanbblagat godis!
3 msk smör/margarin    
2 dl cornflakes
1 dl ljus sirap
4-5 msk o`boy
ev strössel eller kokos till dekoration
 
Värm sirap,smör och o`boy i någon minut i micron och blanda i cornflakes och klicka ut i små bakformar.
Låt stå och kallna i kylen tills de stelnat, Sedan är det bara att hugga in.
 
 
 
 

2013-01-01
14:13:00

Vit trolldeg!
En kollega berättade att hennes son hade gjort en deg som såg ut som snö. Genast började jag fundera på hur det skulle gå att göra en trolldeg som är vit och behaglig att arbeta med.
Jag plockade fram 1 dl maizena som jag hade hemma och kokade1 dl  vatten och blandade snabbt ihop tillsammans med en matsked salt denna deg försökte jag göra en snägubbe utav och det ser ju ut lite ostrukturerat som en snögubbe man gör ute men den var lite kladdig så jag tillsatte lite olja och blev riktigt skön att arbeta med. Denna deg kan nog vara rolig för barnen att göra något med. Får testa på jobbet imorgon, hehe.
Den översta bilden är snögubben gjord utan olja och lite torkad. Bilden under är degbollen med olja.
 
 
 
 

2013-01-01
10:57:00

Glutenfritt knäckebröd
Nu har jag testat ett glutenfritt knäckebrödsrecept som var både enkelt och riktigt gott. Jag vet inte var receptet kommer ifrån men jag fick det av en liten vän, tack! 
Här är receptet:
2 dl majsmjöl
1/2 dl linfrö
1/2 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl rapsolja
2 1/2 dl kokande vatten
1 msk flingsalt
Sätt ugnen på 150 grader och lägg ett bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser och slå på det kokande vattnet och rör om smeten kommer att vara ganska lös(jag skulle nog rekommendera att degen får vila en stund )
platta sedan ut degen på plåten tills några millimeters tjocklek. Strö sedan lite flingsalt över eller någon örtkrydda.Grädda i ugnen ca 1 timme. När brödet svalnat kan det brytas i bitar och avnjutas med smör och ost eller marmelad.Innan jag satte in i ugnen gjorde jag några skåror för, att när det svalnat, lättare brytas i lagom stora bitar. Håll till godo!
 
 (Fick precis reda på att min vän hittade receptet hos en blogg som har verkligen roliga recept att prova på husprojektet.bloggpalatset.se  vart det ursprungliga receptet kommer ifrån är dock oklart.)