Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2012-11-05
11:05:00

Godaste kåldolmar
 
De ser inte så goda ut men det är dem!
Gjorda med nötfärs och ris i och kokta i en sky med vatten,granatäpplesirap,vitlök,salt och mynta.finns inget godare.

Kommentarer:

Åh ja dem är riktigt goda!!

Svar: Bara man inte snålar med granatäpplesiraps blandningen
Fatima El Charif

2012-11-06 @ 19:37:41
#2: Mehrako

Ser väldigt gott ut!
Funderar också på att blogga om dolma, men vi brukar ha i alla möjliga grönsaker som vi fyller:)

Svar: Ja gör det är alltid roligt att få inspiration från olika länder. Dessa kåldolmar är ju inget annat än just dolmar av vitkål. När jag var liten tyckte jag inte om kåldolmar (svenska) men sedan så träffade jag min nuvarnade man och han gjorde med granatäpplesirap,vitlök och mynta i skyn (libanesisk). Och dessa blev min favorit helt klart! Andra dolmar som de gör i libanon är vinbladsdolmar också jganska goda om man gör dem så tunna som min mans systrar gör de. Har aldrig vågat mig på dessa då det ska vara så omständigt har jag fått för mig :-) men ska nog göra det någon gång ändå.
Fatima El Charif

2012-11-11 @ 22:10:10
#3: Mehrako

Många är lite försiktiga med att pröva att laga dolma eftersom de anser att det är ganska avancerat,därför ska jag försöka videoblogga för att visa hur man går tillväga steg för steg =)

2012-11-15 @ 22:37:09
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: