Besökstoppen

busywoman.blogg.se

2014-03-18
20:54:00

Blå ordkort och bilder
 
Har nu gjort ett blått material med ord och bilder som du också kan få gratis för enskilt bruk. 
Har gjort så det är bara att kopiera på den blå just du använder i annat material. 
Materialet består av 9 kort och bilder. Maila mig (fatima.gbg@live.se) och säg vilket material du vill ha så skickar jag det så fort jag kan.

2014-03-17
20:44:00

Rosa ordkort jag gjort med två bokstäver
 
Jag har gjort materialet så att man kan skriva ut på det rosa papper man använder hemma hos sig, för att inte få för många nyanser av rosa. det enda du behöver tänka på är att inte skriva ut
 
 
 
bilderna på rosa papper utan klippa ut rosa kort samtidigt du klipper bilderna. förslagsvis kan du ju klistra arken på rosa papper och sedan klippa. 
 
 
Därefter lamineras alla kort. Jag köpte på biltema A5 lamineringsfickor och dessa fick man plats med sex kort    ( tre ord med bilder) det blir inte så mycket spill tyckte jag.
Man använder korten som en parövning där barnet får träna att läsa orden och hitta rätt bild. Innan du visar barnet går du igenom vad varje bild föreställer annars kan inte barnet veta vad som syftas på vissa bilder tex bild på bi kanske barnet säger geting om.
 
Vill du ha materialet? Maila mig ( fatima.gbg@live.se) så skickar jag det. eller så klicka här och här
Det är gratis men får endast användas för enskilt bruk och inte kopieras och säljas vidare.

2014-03-16
21:38:00

Ordpussel!
 
 
Detta fina material finns hos bloggen montessorimaterial 
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar intresse för skriftspråk samt förståelse för symboler och deras kommunikativa funktioner, Lpfö 98/10
Med denna övning lär/tränar sig barnen att se ordbilder och kan ev. börja läsa.

Verksamheten ska främja leken, kreativiteten och det lustfyllda lärandet
samt ta till vara och stärka barnets intresse för att lära och erövra nya erfarenheter,
kunskaper och färdigheter. Lpfö 98/10

Genom att göra detta som ett pussel så blir det roligt och utmanande för barnen.


2014-03-16
16:29:00

Vinbladsdolmar "kulturkrock"
 
 
 
I går kväll  ville jag göra lite vinbladsdolmar och fyllningen tog slut och kvar var en hel del vinblad som jag inte ville slänga. Därför fick jag min chans att prova göra en annan variant utan köttfärs fick det bli.Till fyllningen använde jag blötlagt ris och några skedar ajvar (albansk/turkiskt) som jag blivit förtjust i sedan min dotter visat mig denna då hennes svärfamilj ofta äter denna paprikaröra till allt möjligt, sedan lade jag i någon tesked torkad mynta, och vitlök samt kryddade med sju kryddor (libanesisk) och salt. När jag gjort alla dolmar så skar jag och stekte snabbt en kycklingfilé att ha i botten i grytan lade sedan alla dolmar trångt i grytan och hällde på vatten så det precis täckte och tillsatte några skedar granatäpplesirap (libanesisk). Granatäpplesirap och ajvar är jättegott till mycket anser jag (svensk)  därför kom jag att tänka på att detta är verkligen en kulturkrock. 
 
 
Det blev faktiskt riktigt gott även utan köttfärs som kanske ändå skulle vara godare men jag blev nöjd och kycklingen blev god också även om några ben istället för filé skulle förmodligen bli bättre.Jag trodde det skulle smaka mer granatäpplesirap än det gjorde. Så jag tog och hällde lite granatäpplesirap vid sidan om och doppade dolmarna i det, då och då, blev helt klart i min smak. Dolmarna i sig smakade mer än den originala versionens dolmar så man kanske kan smyga ner lite ajvar i fyllningen i den nästa gång utan att någon (min man) märker det, hehe.
 

2014-03-05
16:00:00

Montessori; från växt till mat
 
Ännu ett nytt material att samtala om med barnen, varför inte på en samling? kanske barnen hittar på annan mat som växten kan vara grund i. Kanske ett ämne att fördjupa sig i? väcka barnens nyfikenhet vad det egentligen är vi äter kan aldrig vara fel. Bilderna finns att få här alldeles gratis! Jag har gjort textrutor på svenska (och med montessoriscript) som jag klistrat över, lite för stort kanske men det fungerar tycker jag 
 

2014-03-04
15:47:00

Har hittat en jättebra matte sida!
Alla som arbetar med barn och de som hemskolar sina barn, Detta är en bra sida att använda när det gäller matte. Massor av gratis arbetsblad att ladda ner! Sidan heter gregtangmath.com 
 
 
 

2014-03-03
00:36:01

Montessori: frukter hel och halv
 
Detta material kan användas på lite olika sätt, dels så som jag gjort på bilden som ett spel, den som tar kortet ska helst säga vad frukten heter och om den är hel eller halv. Jag gjorde så för att träna mitt barn som har talsvårigheter. Om hon inte kunde ordet sa jag först och hon fick säga efter eller om hon kunde tecknet för frukten gick det bra också. Det är roligt med spel! 
Detta är gjort av montessori for everyone och skulle användas som en parövning och använda de korten med både hel och halv frukt som kontrollkort. Också värt att prova. 
Skriv gärna och berätta om du kommit på ytterligare sätt att använda dessa på.
 

2014-03-03
00:09:49

Memory bilmärken
 
Ännu en trevlig parövning eller memory att använda bilderna är hämtade från bloggen montessorimaterial 
 

2014-03-03
00:03:00

Montessori: världsdelar i sand
 
Nu har jag äntligen limmat och hällt sand på världkartan jag jobbat med. Får se hur det blir när det torkat, hoppas jag inte missat för mycket. Jag fick inspiration av bloggen imagine our life hon ger både mönster och beskrivning gratis för privatbruk, företagare som vill tillverka och sälja produkter utifrån hennes mönster hänvisas till att kontakta henne. Nu ska jag göra världsdelarna i filt, utifrån Montessoris färger, som sedan kan sättas på denna karta. Så fortsättning följer....